Путин возвраќа: Русија превзема силни санкции кон Западот

Председателот на Русија Владимир Путин го забранил увозот за земјоделски производи за сите земји кои вовеле санкции против Русија.Како што јавува „Раша тудеј“, оваа санкција ќе важи година дена.
Путин потпишал указ „за примена на одредени специјални економски мерки поради безбедноста на Руската Федерација“. Со тоа се забранува или ограничува на период од година дена увоз во Русија на земјоделски производи, суровини и храна од земјите кои се придружиле кон санкциите против Русија.
САД и ЕУ не го признаваат пристапувањето на Крим кон Русија и ја обвинуваат Москва  за мешање  во внатрешните работи на Украина, на што Русија негира и ги нарекува тие обвинувања неприфатливи.
Западните земји од март месец во неколку наврати воведувале санкции за руските политичари, бизнисмени и компании, заканувајќи се дека таквите мерки ќе ги зголемат.Како што јавува „Раша тудеј“, оваа санкција ќе важи година дена.
Путин потпишал указ „за примена на одредени специјални е

Пронајдете не на следниве мрежи: