Расчистување на привремените депонии

Loading...

Расчистување на привремените депонииНа подрачјето кое што беше погодено од поплавата во август, покрај големите депонии во Стајковци и Сингелиќ кои се комплетно расчистени, се направија и неколку привремени помали депонии, каде граѓаните го фрлаа отпадот при расчистување на нивните куќи и дворови. Изминатите денови интензивно се работи на нивно расчистување, и тоа на привремените депонии покрај патот Стајковци – Црешево, Стајковци – Брњарци и во Страчинци.
Во расчистувањето се користи механизација од камиони и утоварувачи.На подрачјето кое што беше погодено од поплавата во август, покрај големите депонии во Стајковци и Сингелиќ кои се комплетно расчис

loading...