Карамелата е доста тешка за правење. Се прави од шеќер, а температурата и тајмингот мораат да бидат совршени за да не пропадне целата смеса. За „Dulce de leche“ од друга страна не ви треба многу труд.Dulce de leche е многу слатко и популарно нешто во земјите на Латинска Америка. Се работи за врста на домашна карамела и е кремаста и густа и совршена како прелив за колачи или сладолед. А може да се јаде и така…
Карамелата е тешка за правење. Се прави од шеќер, а температурата и тајмингот мораат да бидат совршени за да не пропадне целата смеса. За „Dulce de leche“ од друга страна не ви треба многу труд.
Еднаш откако ќе го видите ова видео, ќе ви стане јасно и зошто! Се што ви е потребно е конзерва од засладено кондензирано млеко!Dulce de leche е многу слатко и популарно нешто во земјите на Латинска Америка. Се работи за врста на домашна карамела и е кремаста и густа и соврш