Рекламата на Шанел со Kира Најтли само за возрасни

Loading...

Kира Најтли се појави во улога на заводничка во новата реклама за парфемот на Шанел, Coco Mademoiselle, но очигледно е одлучено  дека содржината на истата не е за очите на оние помлади од 18 години.
Со оглед на тоа дека Британците во неколку случаи ја исмејуваа актерката Kира Најтли поради недостаток на облини, изненадувачки е фактот што нејзиното разголено рамо на рекламата подигна многу прашина.
Децата не смеат да ја гледаат оваа реклама. Британската актерка го рекламира парфемот Coco Mademoiselle на Шанел, а според ‘Advertising Standards Authority’- рекламата е ‘премногу секси’ за деца.
Одлуката на (ASA) од британскиот премиер Дејвид Камерон, која порачува дека  “очите на децата треба да бидат заштитени од оваа реклама, која ги изненадува гледачите”. Покрај тоа тие се загрижени за “сексуализација на децата”.
Од Шанел порачаа дека не го разбираат овој потег, истакнувајќи дека содржината не е претерано сексуална и не гледаат причина за нејзино цензурирање. Сепак, рекламата доби ознака ’+18’.Kира Најтли се појави во улога на заводничка во новата реклама за парфемот на Шанел, Coco Mademoiselle, но очигледно е

loading...