Рекорден број банкроти во Холандија

Loading...

За изминатите четири децении не е забележан толкав број на банкроти на холандските компании како во февруари, соопшти во понеделник Централната статистичка агенција.Во изминатиот квартал, во просек, околу 680 компании прогласувале банкрот, со тоа што во тие податоци не влегуваат фирмите со само еден вработен.Холандската економија се соочува со владиното намалување на трошоците и зголемување на даноците, за да се исполнат барањата на Европската унија земјите-членки да го сведат буџетскиот дефицит на три отсто од годишниот бруто-домашен производ.
Посебно е погоден пазарот со недвижнини, јавува АП.
МакфаксЗа изминатите четири децении не е забележан толкав број на банкроти на холандските компании како во февруари, со

loading...
Loading...