Салата кус-кус

Са­ла­та кус-кусСо­стој­ки:
200 гра­ма кус-кус
3 пи­пер­ки
2 до­ма­ти
2 чеш­ни­ња лук
200 мл во­да
5 ла­жи­ци мас­ли­но­во мас­ло
3 ла­жи­ци оцет бал­са­ми­ко
Сок од по­ло­ви­на ли­мон
1 ла­жи­че сол
Мал­ку ко­ри­јан­дер
1 ки­тка маг­до­нос
Под­го­то­вка: 
Се ста­ва во­да­та да зо­врие со мал­ку сол. Ко­га ќе зо­врие, се по­ле­ва врз кус- ку­сот и се оста­ва да ја впие це­ла­та во­да. Пи­пер­ки­те се пе­чат, лу­пат и сеч­ка­ат. До­ма­ти­те се лу­пат и се сеч­ка­ат на сит­ни коц­ки. Сѐ за­ед­но се до­да­ва на ве­ќе ола­де­ни­от кус-кус. Лу­кот се сеч­ка и се до­да­ва во сме­ста. На крај се за­чи­ну­ва со ис­це­де­ни­от ли­мон, оцет бал­са­ми­ко, сол, црн пи­пер, ко­ри­јан­дер и мас­ли­но­во мас­ло. Се укра­су­ва со мал­ку маг­до­нос.Со­стој­ки:
200 гра­ма кус-кус
3 пи­пер­ки
2 до­ма­ти
2 чеш­ни&shy

Пронајдете не на следниве мрежи: