Се асфалтира влезната улица во село Митрашинци – Берово

Loading...

Конечно после толку напори влезната улица во с. Митрашинци добива нов асфалт. Неколку години наназад предлог проектот на градоначалникот на Општина Берово е стопиран од страна на мнозинството на Советот на Општина Берово од СДСМ.После повеќе години напор, конечно се обезбедени средства преку Агенција за финансиска подршка на земјоделството и рурален развој и со Одлука од Источно плански регион е започнато асфалтирањето.
Жителите на селото ќе добијат нов асфалт на влезната улица во должина од 1106 метри и широчина зголемена од претходните 3 метри сега ќе има асфалт со широчина од 5,5 метри.
Ова е уште еден од многуте реализирани проекти на Градоначалникот Наџински со кои постепено добиваме една урбана општина која секојдневно го модернизира својот изглед.После повеќе години напор, конечно се обезбедени средства преку Агенција за финансиска подршка на земјоделството и рурален развој и со Одлука од Ис

loading...