Се излеа Сена, неколку патишта блокирани

Неколку патишта денеска се затворени поради излевање на реката Сена во Париз, а крстарењата се откажани.Според одлуката на градските власти, патиштата долж брегот на Сена од источниот дел на градот, кои водат кон Ајфеловата кула се затворени, бидејќи нивото на водата е најмалку 3,3 метри над нормалното ниво.
Метеоролозите предвидуваат дека нивото на водата ќе продолжи да расте во наредните денови.Според одлуката на градските власти, патиштата долж брегот на Сена од источниот дел на градот, кои водат кон Ајфеловата кула се затворени, бидејќи

Пронајдете не на следниве мрежи: