СЕДУМ ПРОКОЛНАТИ училишта: Од овие приказни ќе се НАЕЖИТЕ!

Loading...

Училиштата се институции чија главна функција е образованието на младите луѓе и нивната подготовка за  понатамошен успех во работата и животот. Сепак, некои училишта имаат скриени тајни кои ви ја заледат крвта во вашите вени.
1. Универзитетот Охајо
Универзитетот Охајо е училиште кое има реноме дека е прогонувано, веројатно тоа се должи на многуте настани кои се случиле од неговото основање во 1804 година. Некои тврдат дека виделе жена, која наликува на професорка, облечена во облека од 50-тите години, но кога ќе и се приближите ќе забележире дека таа е прозирна и дека лебди над земјата. Исто така, има твдења дека луѓето слушнат чешми кои се вклучуваат и исклучуваат и некакви чудни звуци во ходниците.
2. Гимназијата Корихер Липе
Училишниот домар Лари бил убиен во оставата, кога котелот експлодирал. Потоа, се нижеле многу чудни настани во ова училиште. Една од нив е кога еден професорка останала да работи до доцна во ноќта со својата ќерка.  Во еден момент, малото девојче излегло во ходникот да си игра, но кога професорката излегла да провери што прави, забележала дека девојчето оди држејки некого за рака иако немало никој. Кога ја запрашала што прави девојчето и одговорило: „Ништо, само сакав да прошетам со еден добар чичко држејки го за рака.“
3. Гимназијата Ламбертвил 
Училиштето изгорело во 1984 година, во тој пожар многу луѓе ги загубиле своите животи. Луѓето кои живеат во близина на оваа гимназија, често велат дека можат да ги слушнат нивните врисоци во ноќта. На вториот кат на училиштето имало слика од  децата чии лица се видливо изобличено од оган, а била насликана пред училиштето да изгори.

 

4. Универзитетот во Илиноис
Зградата претходно била спална соба со спортска сала за девојки. Постојат гласини дека една девојка се удавила во базенот од непознати причини и дека денес во зградата може да се види нејзиниот дух.
5. Универзитетот Дру
Во училиштето е заробен духот на сопруга на основачот на ова училиште. Таа се викала Роксен Мид Дру и училиштето е именувано по неа. Студенти и работници тврделе дека се слушаат чекори во ходниците, дури и кога училиштето е сосема празно.
6. Основното училиште Метју Вејли 
Во ова училиште неколку пати до сега бил виден духот на едно момче на две годишна возраст од афро-американско потекло како седи на клупа исто како и другите ученици.
7. Државниот универзитет Аугуста
Емили Галт умрела пред повеќе од 140 години, фрлајќи се низ прозорец, иако многумина тврдат дека таа никогаш не го напуштила училиштето. Пред таа да скокне во сигурна смрт, Емили на прозорецот ги врежала нејзините иницијали.   Сепак, некои училишта имаат скриени тајни кои ви ја заледат крвта во вашите вени.
1. Универзитетот Охајо
Уни

loading...
Loading...