Некој ги прави „од око“, други се држат само до проверени рецепти, на трети пак никогаш не им испаѓаат исти.Не знаеме точно во која група вие припаѓате, но имаме три трикови кои ќе ја поправат било која верзија на палачинки. Ако сакате меки, тенки и вкусни палачинки, применете ги овие совети, па наполнете ги со вашиот омилен фил, и уживајте во деликатесно задоволство.
1.За да палачинките не бидат премногу мрсни, печете ги во тефлонска тава која само малку сте ја премачкале со масло или путер.
2. Ако сакате лесни и меки палачинки, дел од млекото заменете го со обична или газирана вода. Палачинките нема да бидат меки или жилави, туку баш меки и прекрасни.
3. Големите мајстори велат дека најдобро е смесата за палачинки да отстои во фрижидер неколку часа пред печењето. Ако сакате вкусни палачинки навечер, најдобро е смесата да ја направите уште попладне.Не знаеме точно во која група вие припаѓате, но имаме три трикови кои ќе ја поправат било која верзија на палачинки. Ако сакате меки, тенки и вкусн