Сигурно не сте знаеле дека овие последици се предизвикани од ненаспаност

Loading...

Спиењето е една од најважните работи за нашето здравје. Иако секој организам е различен, постојат некои нус појави од недостатокот на сон кој секој може да ги искуси.Можеби веќе знаете дека недостатокот на сон може да доведе до исцрпеност, а можеби сте слушнале дека може и да се зголеми ризикот од сцеви болести како и од дијабетес  тип 2. Но, сепак постојат уште многу негативни послдици од недостаток на сон.
Дебелеење
Недостатокот на сон го успорува метаболизмот и зголемува апетитот. Ако не спиете доволно, ќе посегнете по масна храна, вели Мајкл Бреус, психолог и стручњак за пореметување на спиењето. Исфрлете го алкохолот пред спиење, бидејќи му смета на сонот.
Прочитајте повеќе на оваа тема на следниот линкМожеби веќе знаете дека недостатокот на сон може да доведе до исцрпеност, а можеби сте слушнале дека може и да се зголеми ризикот од сцеви болести

loading...
Loading...