СИРЕЊЕ ЗА ЗДРАВИ ЗАБИ

Loading...

Според ново истражување, сирењето помага во намалување на шуплините во забите , затоа што ја неутрализира киселината на забниот плак. Научниците откриле дека млечните производи создаваат поголем број на алкали во устата со што се намалува потребата од лекување на забите. Сирењето создава заштитен слој околу забите, а колку е повисоко нивото на PH вредноста на површината на забите, толку се забите по отпорни на стоматолошка ерозија која предизвикува кариес…
Повеќе на следниот ЛИНКСпоред ново истражување, сирењето помага во намалување на шуплините во забите , затоа што ја неутрализира кисели

loading...
Loading...