Склучен е ПРВИОТ ГЕЈ БРАК во Хрватска: Од државата добиле…

Loading...

Повеќе детали од првиот геј брак во Хрватска засега не се познати. Според неофицијалните информации се работи за мала цермонија само за семејствата.Вчера во Загреб бил склучен првиот геј брак што на својата Фејсбук страница го потврси  организацијата „Загреб Прајд“
„Со среќа и се најдобро на двајцата младожени од Загреб Прајд“ порачаа тие.
На Твитер профлот објавија и фотографија од првиот партнерски документ со опис: „Во Хрватска вечерва се создаде историја, еве како изгледа првиот партнерски документ.“
огледнете на следната страна:

 

Post by Zagreb Pride udruženje.

Повеќе детали од првиот геј брак во Хрватска засега не се познати. Според неофицијалните информации се работи за мала цермонија само за семејствата, но на венчавката присуствувал и министерот Арсен Баук, кој им подарил две кравати на младоженците.
„Точно е. Во име на Р. Хрватска им подарив две кравати. Тоа е симболичен подарок за првиот пат кој склуќи живорно партнерство“, вели министерот, и открива дека до сега примиле 17 барања од различни делови на Хрватска, а најмногу од Загреб.
„Ова е голем чекор напред“, додава Баук.Вчера во Загреб бил склучен првиот геј брак што на својата Фејсбук страница го потврси  организацијата „Загреб Прајд“
&bdq

loading...
Loading...