Со овој соларен штекер, можете да го претворите вашиот прозорец во полнач за мобилниот уред!

Loading...

Замислете да имате штекер на вашиот прозорец на кој лесно би можеле да го приклучите телефонот да се полни. Звучи примамливо, нели?Концептот го имаат осмислено дизајнерите Кихо Сонг и Бора Ох, кои што се залагаат за користење на сончевата енергија.
Нивниот „соларен штекер“ може да се залепи без никаков проблем на било кој прозорец. Соларните плочки што се наоѓаат на позадината од уредот ја апсорбираат сончевата енергија и потоа ја претвораат во електрична енерија,
Дизајнерите тврдат дека овој соларен штекер може да примени на места каде што нема енергетска мрежа. На соларниот штекер му се потребни од 5 до 8 часа за да наполни батерија од 1000 mAh.
Засега, овој соларен полнач сѐ уште не е пуштен во продажба, бидејќи се работи само за концепт.Концептот го имаат осмислено дизајнерите Кихо Сонг и Бора Ох, кои што се залагаат за користење на сончевата енергија.
Нивниот „соларе

loading...
Loading...