Соба за вакуум во НАСА: Место каде што кугла и пердув ги одмерија силите

Што се случува кога во исто време ќе испуштите кугла и пердув? Одговорот се чини дека е премногу очигледен.Проф. Брајан Кокс ја посети најголемата комора со вакуум на светот во рамките на НАСА, за да провери што се случува кога кугла и пердув во исто време се пуштаат да паднат во услови кои се слични на оние од вселената.
Погодувајте, што падна прво?Проф. Брајан Кокс ја посети најголемата комора со вакуум на светот во рамките на НАСА, за да провери што се случува кога кугла и пердув во исто вре

Пронајдете не на следниве мрежи: