Собранието ќе се распушти на 12 октомври

Loading...

Државната изборна комисија соопшти дека избирачкиот список, на кој има 1.770.736 граѓани со право на глас, само 9.392 избирачи помалку од парламентарните избори во 2014 година, го доставила до сите политички партии на 30 август.Јавниот увид во списокот ќе биде можен од 27 октомври до 16 ноември, кога тој и официјално ќе се затвори.
Откако беше утврден 11 декември како датум за предвремените парламентарни избори, Собранието на Македонија треба да се распушти на 12 октомври и тогаш официјално да ги распише изборите.
Изборната кампања, пак, ќе почне на 21 ноември.Јавниот увид во списокот ќе биде можен од 27 октомври до 16 ноември, кога тој и официјално ќе се затвори.
Откако беше утврден 11 декември к

loading...
Loading...