ШОКАНТЕН ПРЕСВРТ: Украинскиот пилот од авионот SU-25 призна дека го соборил Боингот

Украинскиот пилот од авионот SU-25 во интервју за германското списание Wahrheit fuer Deutschland ја презема одговорноста за соборувањето на малезискиот авион на 17 јули на истокот од Украина.Украинскиот пилот рекол дека пукал кон Боингот 777 од топ двоцевка 30мм кој се наоѓа во авионот Су-25 и наводно, неговиот авион е на сателитските снимки кои ги предочи министерството за одбрана РФ.
Списанието не го објави името и презимето на зборлестиот пилот. Su-25 бил регистриран покрај малезискиот авион од руските средства на објективна контрола.Украинскиот пилот рекол дека пукал кон Боингот 777 од топ двоцевка 30мм кој се наоѓа во авионот Су-25 и наводно, неговиот авион е на сателитските с

Пронајдете не на следниве мрежи: