Шокантно видео од моменот кога започнал пучот во Турција!

Loading...

Во  обид за воен удар во  Турција кога најмалку   лица биле убиени, а до сега  повеќе од 700 се уапсени. Претходно  било објавено  дека во главниот  турски град Анкара се убиени 42 лица, а од тоа 17 полицајци загинале во седиштето на посебните сили во Анкара.А одредени места во Анкара и  понатаму  се водат борби  со  воена фракција која во петокот навечер се обиде да ја сруши  владата. Но, многу  побуненици  се предале.
Недолго по  првите вести  за воениот удар, следел напад  на турскиот парламент во  Анкара, во  време додека таму  се уште траело  заседанието.
Објавена е снимка  од парламентот на која се гледа како  по говорот на еден од застапниците  уследил долг аплауз кој  бил прекинат  со  силна детонација. Завладеала општа паника.

The moment of attack on the Turkish Parliament during a session. Absolutely outrageous. pic.twitter.com/MiR2ljvQ4Z
— Mahir Zeynalov (@MahirZeynalov) July 16, 2016
А одредени места во Анкара и  понатаму  се водат борби  со  воена фракција која во петокот навечер се обиде да ја сруши  в

loading...