Србија ќе испрати помош од 50.000 евра за поплавените подрачја во Македонија

Србија ќе испрати помош од 50.000 евра за поплавените подрачја во Македонија. Исто толку поради последиците од катастрофалните поплави, ќе ѝ бидат донирани и на Албанија.Ваквата одлука била донесена вчера на седница на српската Влада, а иницијатор на предлогот, како што пишуваат српските медиуми, бил премиерот Александар Вучиќ.
Тамошните медиуми пишуваат дека поради обилните дождови и порастот на водостојот на реките Шемница и Црна во пелагонсикиот дел во Македонија, се формирало езеро поголемо од Дојранското Езеро, со длабочина од три метри.Ваквата одлука била донесена вчера на седница на српската Влада, а иницијатор на предлогот, како што пишуваат српските медиуми, бил премиерот Алекс

Пронајдете не на следниве мрежи: