„Срничките“ преку претстава учеа за здравата храна

Loading...

Децата од градинката „Срничка“, објект „Чекорче“, облечени во интересна облека, неодамна, пред нивните другарчиња и родителите, настапија на тема „Здрава храна за деца без мана!“ и ја претставија здравата и помалку здравата храна.Учесниците во претставата, на дечињата од останатите воспитни групи им ја испратија пораката: „Хамбургер и пица повеќе поглед нема да ми краде, од денес секое дете само здрава храна ќе си јаде!!!“.
Целта на проектот на Општина Аеродром е, на сликовит начин, уште од најрана возраст да ги поттикне децата на размислување и тие сами да ја забележат разликата и важноста на консумирањето здрава храна, наспроти оние мали „слатки задоволства“.Учесниците во претставата, на дечињата од останатите воспитни групи им ја испратија пораката: „Хамбургер и пица повеќе поглед нема да ми крад

loading...