Стигнаа првите резултати: Утврдени се пропусти при лекување на детето кое почина од скршеница на рака!

Д-р Добривоје Бојаниќ, ортопед во болница во Лозница, направил грешки и неуредно запишал кои процедури го користел при лекувањето на осумгодишниот Раденко Никодиновиќ, кој по скршеница на рака починал поради сепса.Ова се прелиминарните податоци на здравствената инспекција.
Според неофицијални сознанија, инспекторите утврдиле дека во здравствената документација се пронајдени грешки.
„Декурзусот не е воден како што треба, односно описот на лекарот кој го водел целиот случај. Утврдено е дека не се работело според протокол. Се очекува и стручен надзор, со кој ќе се утвдри дали дошло до лекарска грешка“ – вели извор.
„Не е нормално дете во 21 век да почине од скршеница на рака. Детето воопшто да не го остават во болница. Човекот во ниту еден момент не спомна да останеме“ – рекол таткото.
На прашањето дали се слушнал со лекарот кој му ставил гипс на детето, таткото изјавил дека никаде го нема, дека зел отсуство и заминал.Ова се прелиминарните податоци на здравствената инспекција.
Според неофицијални сознанија, инспекторите утврдиле дека во здравствената доку

Пронајдете не на следниве мрежи: