Штип ќе добие најсовремена клиничка болница

Loading...

Денеска ќе биде поставен камен темелник за изградба на нов објект на Клиничката болница во Штип.Станува збор за изградба на нова најсовремена Клиничка болница во Штип, според врвни светски стандарди со најмодерна и најквалитетна здравствена инфраструктура во Македонија.
Во Штип ќе биде и министерот за здравство Никола Тодоров.
– Изградбата на новиот објект ќе овозможи современи услови за здравствена заштита за над 200.000 жители од Штип и целиот Источен регион, кои ќе имаат директен бенефит од изградбата на новиот објект, соопшти ресорното Министерство.Станува збор за изградба на нова најсовремена Клиничка болница во Штип, според врвни светски стандарди со најмодерна и најквалитетна здравствена ин

loading...
Loading...