Што ако имате момче алкохоличар?

Loading...

Да се биде со момче кое пие, кое ве спречува да се гледате со пријателите, кое очекува да му бидете достапни секогаш кога тој ќе посака, кое ви забранува да излезете … што мислите, треба да воопшто да вложувате енергија во таква врска? Можете да му дадете совет, да му укажете на грешките и на тоа дека ве повредува неговото однесување. Но, ако не го прифати, не трудете се повеќе околу него. Со сила убавина не бива. Оставете го сам да се бори со проблемот, кога веќе не прифаќа ваша помош. А, вие…вие сигурно ќе најдете многу подобро момче, кое никогаш не би ве ставило во втор план поради некој негов порок од кој не може да се излечи.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Да се биде со момче кое пие, кое ве спречува да се гледате со пријателите, кое очекува да му бидете достапни секогаш к

loading...