Што chemtrail прашењето му прави на мозокот: Пензиониран неврохирург конечно открил шокантни факти- I дел

Loading...

Мојата главна грижа како неврохирург е тоа дека тие навистина го прскаат небото со нано – алуминиумски соединенија.  А тие соединенија докажано низ научната и медицинската литература предизвикуваат воспаленија на бројни ткива напаѓајќи го мозокот.Др. Расел Блејлок е пензиониран американски неврохирург чие неуморно научно истражување придонело за подобро разбирање на делувањето на токсините од околината, храната и водата врз организмот.
Др. Блејлок е еден од реткикте доктори кој е навистина свесен за отровите за кои секојдневно сведочиме и околу тоа направил опширни истражувања кои се од големо значење за човештвото. Тој посебно се посветил на chemtrails, откако самиот ги истражил соединенијата смртоносни за човекот, а кои се распрскуваат по нашето небо.
Интернетот е полн со приказни за chemtrails и геоинженерингот кој наводно е во борба против „глобалното затоплување“.  Долго време ги земав тие приказни со резерва. Една од главните причини за скептицизам е таа дека многу реткоо на небото гледав појави кои другите ги опишуваа. Но во послединте години бројот на тие патеки по небото драстично се зголеми, а тоа не се обични авионски траги бидејќи пораснав гледајќи во небото.
Овие се опсежни, широки и по точно одреден  образец се распрснуваат во вештачки облаци-забележал Блејлок кој понатаму додава: Од посебна важност е тоа дека сега секој ден гледаме и по десетици такви траги на небото. Мојата главна главна грижа како неврохирург е тоа дека тие навистина го прскаат небото со нано – алуминиумски соединенија. А тие соединенија докажано низ научната и медицинската литература предизвикуваат воспаленија на бројни ткива напаѓајќи го мозокот.
Од посебен интерес е влијанието на овие наночестички на мозокот и на рбетниот мозок. Тука расте бројот на дегенеративни болести, вклучувајќи ја Алцхајмеровата деменција, Паркинсоновата болест и слично. Сите овие боилести на денешницата силно се поврзани со присуството на алуминиум во околината-  заклучва Блејлок.

Овој храбар доктор на човештвото му ги дава информациите што всушност наночестичките му прават на човечкиот организам.
Нано честичките од алуминиумот не се бескрајно воспалителни, туку тие лесно продираат до мозокот и тоа преку бројни патишта вклучувајќи ја крвта и нервите за мирис (нервите кои ги пренесуваат мирисите во носот). Моето истражување покажа дека честичките поминуваат преку мирисните нерви кои директно делуваат на дел од мозокот кој е заслужен за Алцхајмеровата болест, но и самите нано честички на алуминиумот делуваат и на самиот тек на болеста.
Алцхајмеровата болест е позната по тоа што мозокот е полн со алуминиум во случај на таа болест. Интерназалниот пат за честичките е воедно и најопасниот, а се изложуваме секој пат кога тие ќе истресат тони алуминиум во небото. Стравично е тоа што алуминиумот го вдишуваат луѓе од сите возрасти, вклучувајќи ги и трудниците, доенчињата и малдите деца, а изложени се секој ден по неколку часа. Знаеме дека постарите луѓе имаат најголема реакција на алуминиумот во воздухот. Проблемот е во тоа што овие честички низ отворените прозорци влегуваат  и во домовите на луѓето па и таму подолго се задржуваат.

Освен вдишувањето на алуминиумот, доаѓа и до исполнување на земјата, водата и целата вегетација со алуминиум. Секако, алуминиумот поспоро се апсорбира во дигестивниот систем,но нано честичките на алуминиумот се апсорбираат во многу поголем број. Таа апсорпција на алуминиумот се покажала како неверојатно штетна за многу органи и ткива, а несомнено е и дека може да дојде до многу сериозни воспаленија, како  и воспалителни реакции во белите дробови што може да биде посебно опасно за децата и возрасните со  белодробни заболувања и астма.
Др. Блејлок изјавил дека се моли на Бга, пилотите кои ја распрскуваат опасно токсична материја во небото знаат што прават и дека се свесни дека се трујат и себе и своето семејство, а истото важи и за политичарите кои ова го дозволуваат. Но, работата не е во тоа дека и тие не се свесни за сериозноста на овие отрови во нашата околина.
Прочитјте го остатокот од текстот на следниот линкДр. Расел Блејлок е пензиониран американски неврохирург чие неуморно научно истражување придонело за подобро разбирање на делувањето на токсините о

loading...
Loading...