Што е всушност пченична трева и од кои болести може да ве заштити?

Loading...

Младите зелени тревки на житариците, кои се мелат, денес се апсолутен хит за сите модерни луѓе на кои им е потребна дополнителна сила од природата.Листот од млада зелена пченица е една од спектакуларните намирници преполни со материии со поволен ефект на организмот. Тоа е всушност млада зелена пченица обрана пред развивањето на зрната (плодовите) и трансформацијата во стеблото на златните класови. Како млада билка, пченицата со составот повеќе личи на лиснат зелечук отколку на жито. Се бере кога е висока околу 15 до 20 сантиметри, за оптимално да се искористат нутриентите кои од лисјата потоа преминуваат во зрната. Потоа се прави екстракција и сушење, и настанува зелен прав кој може да се потопи во вода или да се додаде на разновидни здрави овошни или зеленчукови сокови.
Пиењето на сок од млади зелени житарици денес претставува силно детоксикациско средство и извор на антиоксиданси, со што може да заштити од многуте болести кои денес постојат. Прочитајте повеќе на оваа тема тукаЛистот од млада зелена пченица е една од спектакуларните намирници преполни со материии со поволен ефект на организмот. Тоа е всушност млада зелена

loading...
Loading...