Што ли крие „богатството“ на Тито, што не се поканети роднините?

Loading...

Српските власти формирале тричлена комисија која треба да одлучува за отворањето на трезорот во Народната банка на Србија со наследство на Јосп Броз Тито, па така тие одлучиле неговите наследници да не присуствуваат на отворањето.
Во трезорот на НБС има 11 вреќи од Тито и предметите од нив треба да се поделат на наследниците.
Адвокатите на наследниците на Тито мислат дека треба да присуствуваат на отворањето на трезорот.
Застапникот на Мишо, синот на Тито вели дека наследниците сами дознале за вреќите и нормално е сега на нивното отворање да присуствуваат.
Додека адвокатот на Јошка, внукот на Тито вели дека отворањето може да се случи и без нивно присуство, но потебно е судот да одреди вешти лица кои ќе утврдат кои од предметите се во приватна сопственост на Маршалот, а кои се на државата.
Ниту претставници од банката не се поканети да присуствуваат на отворањето на „богатството“.   
Извор: republika.mkСрпските власти формирале тричлена комисија која треба да одлучува за отворањето на трезорот во Народната банка на Срб

loading...