Што се случи со чудовиштето од Лох Нес?

Loading...

Последните 18 месеци беа најдолг временски период од 1925 година, без „потврдени“ гледања на чудовиштето од Лох Нес, а Шкотот кој ги бележи сите негови „појавувања“ полека почнува да се загрижува.Последните 18 месеци беа најдолг временски период од 1925 година, без „потврдени“ гледања на чудовиштето од Лох Нес, а Шкотот кој ги бележи сите негови „појавувања“ полека почнува да се загрижува.
-Ова се многу вознемирувачки вести и не знаеме каде отишла Неси. Бројот на гледања се намалува од почетокот на новиот век, но ова е прв пат во 90 години Неси воопшто да не е забележана- изјави тој.
Трите наводни фотографии од мистериозното чудовиште кои се појавија минатата година, всушност прикажуваа бран, патка, додека третата воопшто не е ни фотографирана на езерото Лох Нес.
Меѓутоа, Бер Кембел, старател за појавувањата на Неси, верува дека чудовиштето самото решило да земе одмор и да направи пауза.
-Убеден сум дека Неси само направила мала пауза и дека ќе ја видиме оваа година- тврди овој Шкот.

 

Кембел изјави дека до сега се забележани 1.036 појавувања а некои од нив се забележани и во 2012 година.
Од друга страна, Високата свештеничка на белите вештерки има поинакво објаснување за отсуството на познатото чудовиште.
-Лично верувам дека Неси е дух на диносаурус. Меѓутоа, духот на тоа суштество во последните години беше толку многу експлоатиран, што одлучил да извршам егзорцизам и затоа повеќе не го гледаме чудовиштето од Лок Нес- истакна таа, и додаде дека планира да ја тргне клетвата ова лето.Последните 18 месеци беа најдолг временски период од 1925 година, без „потврдени“ гледања на чудовиштето од Лох Нес, а Шкотот кој ги бе

loading...
Loading...