СУПЕР ТРИК! Ослободете се од изгореници и убоди од комарци со кромид!

Освен што е неопходен во скоро секое јадење, кромидот може да ви помогне и кај различни здравствени проблеми.Ви откриваме два трика со кои кромидот решава две класични летни тегоби.
Против изгореници
Сигурно макар еднаш во животот сте се изгореле. Следниот пат кога тоа ќе ви се случи, исечете парче кромид и нанесете го на изгореницата. Неговото природно антисептичко и седативно дејство, ќе ја ублажи болката, ќе спречи инфекција или белег.
Убод од инсекти
Интензивниот мирис на кромидот, спречува убоди од инсекти. А во случај веќе да имате убод, ставете кромид и ќе престане непријатното чешање.Ви откриваме два трика со кои кромидот решава две класични летни тегоби.
Против изгореници
Сигурно макар еднаш во

Пронајдете не на следниве мрежи: