Свежа и зелена идеја за Велигден: Изработете јајце со мов!

Велигден наближува и веќе е време да почнеме да бараме инспирација и идеи за велигденски декорации во домот.Затоа денес ќе ви дадеме една многу свежа зелена идеја за тоа како да си направите Велигденско јајце од мов.
Многу оригинално, креативно и впечалтиво решение за велигденски декорации.
Ќе ви требаат:
• Вештачки мов
• Лепак
• Пластични јајца за декорација
• Ножици
• Јаже
• Манжетни
Еве ја и техниката:
Нанесете го лепилото (по можност за брзо сушење) врз целото пластично јајце и ставете врз него вештачкиот мов, па да покријте ја целата негова површина.
Потоа, заврзете јаже околу јајцето од мов, а врз него ставете копче во форма и боја по ваш избор.
Можете јајцето да го поставите во мало гнездо или да направите неколку јајца и да ги сместите во тематска кошница. Аранжирајте ги украсите со уште орнаменти по своја желба.
Фото: lovegrowswild.comЗатоа денес ќе ви дадеме една многу свежа зелена идеја за тоа како да си направите Велигденско јајце од мов.
Многу оригинално, креативно и

Пронајдете не на следниве мрежи: