Ознака: албанци

Контроверзни фајлови

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ИЛИРИТЕ-АЛБАНЦИ И ГЕГИТЕ (ТРЕТ ДЕЛ)

Најнапред текстот ќе го отворам со познатото дело на македонскиот поет и преродбеник Григор Прличев. Во неговото дело „Сердарот“ (грчки: Ο Αρμάτωλος) напишано во 1860 година има многу интересни изјави што ќе ни бидат од исклучителна корист. […]

Вести

Училиштата „Рајко Жинзифов“ и „Никола Вапцаров“ станаа „Исмаил Ќемали“ и „Имри Елези“

Училиштата „Рајко Жинзифов“ и „Никола Вапцаров“ станаа „Исмаил Ќемали“ и „Имри Елези“, беше објавено денеска од соодветниот министер Адеми… -Откако ги потпишав потребните акти, конечно се реши прашањето со имињата […]

Контроверзни фајлови

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ИЛИРИТЕ-АЛБАНЦИ И ГЕГИТЕ (ВТОР ДЕЛ)

ИБЕР, РЕКАТА ШТО ЈА РАСКАЖУВА АРИЈСКАТА ПРИКАЗНА Во Греко-Римската географија, Иберија е името на кралството во Јужен Кавказ, расположено на денешната територија на Источна Грузија (Ѓорѓија, Ѓаровија, Јаровија). Таа e […]

Историја Контроверзни фајлови

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ИЛИРИТЕ-АЛБАНЦИ И ГЕГИТЕ (ПРВ ДЕЛ)

За да се одговори прецизно на ова прашање и да бидеме со доволна сигурност, потребно е да се потпреме не само на сопствените чувства и видни разлики туку пред се […]

Црна хроника

Албанци наоружани до заби во околината на Скопје

Албанци наоружани до заби во околината на Скопје си споделуваат свои фотографии слободно на Фејсбук. И со тоа индиректно му се закануваат на нашиот начин на живот и загарантираното слободно […]

Балкан

За кого беше наменето оружјето што го заплени Србија кај Прешево

Еве  колкава количина била запленета. Погледнете и која  била намерата на терористите.Воено безбедносната  агенција на Србија запленила голема количина  оружје на југот на Србија, кое илегално требало  да се транспортира […]

Вести

Носеле товари оружје! Во Македонија влегле 800 вооружени Албанци!

Српската  безбедносна служба  открила дека 800 вооружени   ветерани  на озлогласената ОВК од Косово и  Метохија  влегле на територија на Македонија, пренесува порталот Србија Данас.Овој потег бил  извршен во  два наврата, […]