Ознака: баба

Живот

Еве зошто бабата по мајка е важна за детето: Сè што чувствува и прави се пренесува на вашето дете!

Баба – толку многу топлина, љубезност и приврзаност се поврзуваат со овој збор. Најдобрите спомени се поврзани со нашите баби: летни одмори, вкусни пити, палачинки, мирис на љубов и мила […]

Занимливости

Херој баба од Германија: Таа го победи коронавирусот на 106 години

Компанијата што управува со болницата во Ораниенбург објави дека Германката, која има 106 години, успешно се опоравил од Ковид-19. – Таа е ослободена од болницата во вторникот и е во […]

Занимливости

103-годишна баба со пиво наздрави за победата на коронавирусот

Пред три недели, таа го добила коронавирусот и станала првата Американка која се разболела во пензионерски дом.Нејзиниот сопруг починал во 1992-ра година на 82-годишна возраст, а непосредно пред да ѝ […]

Занимливости

Кога ќе дознаете каде била оваа баба за време на забраната ќе ви надојдат секакви мисли

Кога ќе дознаете каде била оваа баба за време на забраната ќе ви надојдат секакви мисли! Како што знаеме, во целиот свет владее епидемијата на коронавирусот, а многу од државите […]

Живот

Секое дете би требало да расте со една ваква баба…

Сè повеќе модерни градинки и училишта на децата им нудат враќање на природата и правите вредности – дрвените играчки, музиката и музичките инструменти, физичка активност, развивање на креативноста… За среќа, […]