Ознака: босилек

Живот

Куќата во која се одгледува оваа билка не може да биде сиромашна

Сојузник во борбата против депресијата, а ви помага и да се ослободите од насобраниот стрес. Босилекот е билка позната по своите лековити дејства и поради тоа можеби е идеално време […]

Живот

Куќа која ја има оваа билка не може да биде сиромашна

Сојузник во борбата против депресијата, а ви помага и да се ослободите од насобраниот стрес. Босилекот е билка позната по своите лековити дејства и поради тоа можеби е идеално време […]

Живот

Босилек: Лек за многу здравствени проблеми

Босилекот е зачин кој има фантастично влијание врз здравјето и организмот. Тој ја ублажува настинката, допринесува за здравјето на срцето, бубрезите, очите и забите, а помага и во лекување на […]

Занимливости

Почнаа богородичните пости! Денес во задењето задолжително додадете ја оваа билка за…

Православната црква и нејзините верници денеска го одбележуваат почетокот на Богородиичниот пост кој трае до 27 август. Овој пост претходи на големиот празник Успение на Пресвета Богородица, во народот позната […]

Живот

Тајна со помош на која можете да го контролирате дијабетесот, а повеќето доктори не сакаат да зборуваат за тоа!

Доколку имате  дијагноза  дијабетес, обичната медицина ве третира како да имате неизлечива болест. Тоа е како да кажете: „Сега си дијабетичар… тоа е кој и ти… и  тоа е  што  […]