Ознака: бременост

Занимливости

Американките сѐ поретко се одлучуваат на бременост

Поради коронавирусот, жените во САД сѐ поретко и сѐ помалку се одлучуваат на бременост и раѓање, посочуваат новите истражувања. Во истовреме, испитувањата покажуваат дека на многу жени им е отежнат […]

Живот

Колку време треба да помине од породувањето до следната бременост?

Па, кога телото ви е подготвено за да ја помине бременоста безбедно и здраво? Доколку породувањето било природно, во предвидениот термин, стручните лица ќе ве советуваат за следната бременост да […]

Живот

Колку килограми смеете да се поправите во бременоста?

Идните мајки кои се здебелуваат повеќе отколку што треба можат да имаат ризична или комплицирана бременост, па дури и проблеми после породувањето. Ако чувствувате постојан глад во тек на бременоста, […]

Живот

Како отчукува биолошкиот часовник кај жената?

Квалитетот на јајце-клетките со годините се намалува, па така и веројатноста за природно оплодување е помала, додека се зголемува ризикот од губење на детето. Но, покрај возраста на мајката, битни […]

Живот

Најчесто поставуваните прашања за коронавирусот и ризиците во бременоста

Најчесто поставуваните прашања за коронавирусот и ризиците во бременоста Колкава е веројатноста за инфекција со коронавирус во текот на бременоста? Што доколку здрава трудница има позитивен тест? Дали ако сум […]

Живот

За најубавата работа никогаш не е доцна: Жените кои раѓаат по 30-тата година имаат поголема шанса за длабока старост

На медицинскиот факултет во Бостон е спроведена студија чии резултати покажале дека жените кои планираат бременост по 30. година од животот и кои ќе останат бремени по природен пат, имаат […]