Ознака: деца

Живот

Восхитувајте ѝ се на вашата ќерка, пофалете го вашиот син: Едукативен метод што 100% функционира!

Ниту едно дете во светот не се раѓа исто или слично со претходното, така што на секое од нив му треба различен метод на воспитување. Ова е особено точно ако […]

Живот

Тешкиот развод на родителите трајно го нарушува здравјето на детето

До ова откритие научниците дошле такашто намерно инфицирале со вирус на настинка 200 здрави возрасни лица (од кои 51 биле пораснати само со едниот родител, при што родителите меѓусебно не […]

Живот

Кадифените мечиња ги смируваат децата кога мајка им не е во близина

Кога ќе наполни 6 месеци, бебето влегува во природниот процес на одвојување од родителите, што е прилично стресно за самото дете. Во исто време тоа и несвесно ја одбира омилената […]

Живот

Повеќе од третина од учениците во второ одделение со зголемена телесна тежина или дебелина

Повеќе од третина од децата на возраст од шест до осум години кои одат во второ одделение во државава имаат зголемена телесна тежина или дебелина. Од нив поголемиот број живеат […]

Магазин

Децата кои растат со баба и дедо се посреќни, поумни и пообразовани

Љубовта, грижата и поддршката на бабите и дедовците имаат благотворно влијание на внуците. За тоа сведочат бројни научни истражувања. Се намалува ризикот од депресија Емоционалната блискост на бабите и дедовците […]

Живот

На момчињата и на девојчињата до 9 години им треба иста количина храна

Иако многу студии укажуваат на зголемување на бројот на дебели деца, исто така не треба да се заборави дека голем број деца страдаат од ментално условени нарушувања на консумирање храна, […]

Вести

Австралија: Македончињата од забавиште до 12-годишна возраст ќе го учат македонскиот јазик во училиштата на Нов Јужен Велс

Владата на Нов Јужен Велс во Австралија објави дека во наставниот план и програма за македонскиот јазик за првпат ќе биде застапен од забавиште до 12 годишна возраст во училиштата […]