Ознака: деца

Живот

Како е да се биде во врска со човек кој веќе има деца?

По долго пребарување го запознавте човекот од вашите соништа. Тој има деца од мината врска или брак. Иако истражувањата покажуваат дека оваа група мажи се смета за подобар комуникатор, позрела […]

Живот

Зошто децата сакаат да си играат на „чудовишта“ и да ги плашите?

Одењето во детски парк и игралиште ретко е одмор за родителите. Ако не трчате по децата околу паркот за да бидете сигурни дека нема да паднат, тогаш веројатно играте универзална […]

Занимливости

Еве за колку време детето губи интерес за новата играчка

Истражување спроведено од фондацијата „Британско срце“ (The British Heart), открива – за колку време на децата им здодева една нова играчка… Фондацијата испитувањето го спроведе во матичната Велика Британија. Резултатите […]

Живот

Кога децата бараат да им купиме сè, кога прашуваат дали сме сиромашни… Еве што сè треба да знаат за парите

Крајот на годината подразбира купување подароци, на кои децата најмногу се радуваат. Иако смислата на празниците не е во материјалните работи, тие се – сакале да признаеме или не – […]

Живот

Дали училиштето е најважната работа на светот и дали мора вашето дете да биде гениј?

Одамна знаеме дека во болница, кога се породуваме, не ни даваат никакви упатства за употреба, кога донесуваме нов живот на светот. И ова стана малку клише. А и да сакаат, […]

Вести

Децата заслужуваат повеќе

Неформалната активистичка група “Штип Aрт Aктивизам” спроведе уште една акција,  овој пат како подарок на сите деца посебно на децата кои се соочуваат со потешкотии во равој. Акцијата е на тема  “Децата заслужуваат повеќе“. Инсталацијата “Децата заслужуваат повеќе“ ќе […]