Ознака: деца

Живот

Оставете ги децата да се извалкаат

Според научните истражувања, малку нечистотии се добри за здравјето на најмладите, бидејќи кај децата кои растат во строго чисти услови им се намалува одбрамбената способност на кожата и организмот воопшто. […]

Занимливости

Зошто не треба да паничите ако детето почне да лаже?

Врз основа на истражувањето предводено од Канг Ли, професор по психологија на Универзитетот во Торонто, децата почнуваат да лажат многу рано. Меѓу децата на две години кои прозбореле, 30 проценти […]

Живот

На која возраст треба децата да започнат да помагаат во домашните обврски?

Според научниците, децата кои помагаат во домашните обврски постигнуваат подобри резултати во текот на животот. Домашните обврски можат дури и да го подобрат менталното здравје на децата бидејќи тие се […]

Живот

Поштетно е отколку што мислите, тргнете ги децата од таблетите и мобилните телефони

Технологијата е нешто одлично и е корисна во безброј случаи. Сепак, нејзиниот напредок може да има многу лош ефект на младите луѓе, од кој ефектот кој го има на децата […]

Живот

Децата кои минуваат повеќе време в природа, имаат посилен имунитет, еве и зошто

Децата кои почесто си играат во природа и на зелени површини, имаат посилен имунитет, покажуваат нови истражувања. Научниците веруваат дека тоа се случува затоа што на нивната кожа и во […]

Вести

АЛАРМАНТНО: Четири дечиња од градинки во Карпош, Аеродром и Ѓорче заболени со коронавирус, се заразиле од родителите

Кај четири деца до пет годишна возраст кои одат во градинка потврден е корона вирус. Извор на заразата е семејството кај сите четири деца. Тестот е направен викендов и веднаш […]