Ознака: деца

Живот

Модерното родителство ќе создаде генерација на себични и некултурни деца!

Јас сум во суштина оптимист. Верувам дека сѐ може да се реши и дека нема потреба од драми без никаква основа. И токму затоа морам да кажам дека модерното родителство […]

Живот

Според данските научници, постарите мајки се подобри мајки

Според едно истражување од Данска, психолошката зрелост на постарите мајки има позитивно влијание врз развојот на децата. Според данските научници, постарите мајки се подобри мајки Истражувањето исто така покажало и […]

Живот

Дали треба да им давате џепарлак на децата за завршување на домашните обврски?

Понекогаш може да биде голем предизвик да добиете помош околу домашните обврски од вашето дете. Некои родители го поттикнуваат вклучувањето на децата во домаќинството, така што им даваат џепарлак кога […]

Живот

7 животни совети што генијалците им ги дале на своите деца

Овие брилијантни мажи и жени ја унапредиле науката, медицината и нашето разбирање за универзумот. И тие биле родители кои го посакувале само најдоброто за нивните деца, а ова се некои […]

Живот

Електронските направи сепак не влијаат на заедничкото време

Верувале или не, денес децата минуваат многу повеќе време во домот со родителите за разлика од пред 20 години. Разните електронски направи, особено мобилните телефони, одамна се на мета на […]

Живот

Зошто децата се смејат почесто од возрасните?

Зошто децата постојано се смејат и покрај временски неприлик и покрај болеста и сиромаштијата? Затоа што на сосема поинаков начин ги разгледуваат ситуациите кои ги опкружуваат. Понекогаш најголемите лекции од […]

Живот

Кикирики, риба и јајца можат да им се даваат и на 4-месечни деца

Според американските педијатари, кравјото млеко, кикириките, јајцата и рибата можат да им се даваат на децата уште од 4-месечна возраст. Причината е што раната изложеност на овие намирници, кои се […]

Живот

8 совети кои ќе ви помогнат да бидете смирен родител без да го изгубите авторитетот

Денес многу родители се обидуваат да ги дисциплинираат нивните деца со повишување на тонот и викање, мислејќи дека тоа ќе вроди со некаков плод. Но што кога ќе изгубите контрола? […]

Живот

Цртани кои најмногу му штетат на детскиот развој

Руските психолози спровеле истражување во кое ги навеле цртаните филмови коишто имаат најопасно влијание врз детскиот ум. На прво место се нашол цртаниот филм „Маша и медо“. Цртани кои најмногу […]