Ознака: дома

Живот

Важни совети за сите кои работат од дома

Денес, благодарение на технологијата, особено по почетокот на пандемијата, голем број на луѓе работат од дома. Ширум светот постојат многу бизниси кои овозможуваат онлајн работење, па така, една личност може […]

Вести

Да се носат маски и по дома, кога ви доаѓаат гости, препорачува СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) излезе со нова препорака за заштита од коронавирусот. Велат дека луѓето треба да носат маски и дома за да ја спречат заразата со коронавирус кога доаѓаат […]

Живот

Како да пешачите по 1,5 километри без да излезете од дома?

Многумина го избегнуваат пешачењето, а движењето на отворено е ограничено поради пандемијата и се препорачува да поминувате повеќе време дома. Не мора да одите во теретана за да го подобрите […]

Занимливости

Половина од германските работници и по пандемијата сакаат да работат од дома

Повеќето вработени во Германија сакаат да работат од дома и по завршувањето на пандемијата на новиот коронавирус, покажуваат резултатите од анкетата на Универзитетот во Констанц. Истражувачите анкетирале 700 луѓе кои […]

Вести

Кој може и натаму да работи од дома?

Хронично болните лица и родителите кои имаат деца до 10-годишна возраст или активно четврто одделение, потоа бремените жени, самохраните родители, родителите на деца со попреченост кои што ја користат услугата […]