Ознака: донација

Вести

Црвен Крст со донација од 55 тони вода и 5500 пакети со храна

Црвениот Крст во изминатите три дена до најпогодените подрачја од саботното невреме дистрибуираше 55 тони вода, 5.500 пакети со храна (секој наменет за четири лица), 190 душеци, 356 кебиња и […]

Вести

Алкалоид донираше медицински средства, средства за хигиена, чистење и дезинфекција

Македонскиот фармацевтски гигант Алкалоид АД Скопје изрази во вторникот преку медиумите длабоко сочувство до семејствата на настраданите и искрено жалење за загубите направени од природнатакатастрофа која се случи на подрачјето […]

Вести

Донација на УКИМ во износ од еден милион денари за настраданите од поплавите

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ќе донира парична помош од 1.000.000 денари за настраданите од поплавените подрачја во скопско што ќе бидат употребени за санација и реконструкција на нивните домови, […]

Вести

Алкалоид донираше медицински средства, пелени, средства за хигиена, чистење и дезинфекција за настраданите

Алкалоид АД Скопје изразува длабоко сочувство до семејствата на настраданите и искрено жалење за загубите направени од природната катастрофа која се случи на подрачјето на градот Скопје на 6 август […]

Вести

Ѓорге Иванов ја донираше платата за настраданите во поплавите

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја донираше својата месечна плата во Фондот за помош на настраданите од поплавите во Скопје.Истовремено, Иванов упатува повик до сите државни и јавни функционери […]

Вести

Македонската Кендо Федерација донира еден тон вода за загрозените семејства

Македонската Кендо Федерација донира еден тон вода за загрозените семејства зафатени од поплавата во Скопје.Средствата се собрани преку пренамена на чланарините од членовите на клубовите како и од донации на […]

Издвојуваме

Македонски Телеком ќе донира два милиони денари за семејствата од поплавените подрачја

– Средствата ќе се искористат за реконструкција на домовите. – Вработените од Македонски Телеком организираат донаторска акција и ќе помагаат во санирање на штетите во настраданите подрачја.Македонски Телеком ќе донира […]

Вести

Масовна акција на македонските спортисти за помош на настраданите во Скопско

Македонските спортисти, кошаркари, фудбалери, ракометари, автомобилисти… се приклучија со донации за настраданите во поплавите во Македонија, што однесоа и жртви.Откако први се огласија фудбалерите, кои средствата од квалификацискиот натпревар против […]