Ознака: донација

Вести

Бугарија ќе испрати помош за настраданите во поплавите

Република Бугарија ќе испрати помош за настраданите во поплавите во скопскиот и тетовскиот регион во храна, вода и хигиенски средства во вредност од над 40.000 лева. Помошта веќе е доставена […]

Вести

Пумпи и агрегати за струја за поплавените подрачја пристигнуваат од Чешка

Чешка материјална помош наменета за ублажување на последиците од катастрофалните поплави ќе биде предадена денеска во објектот на касарната „Гоце Делчев“ во Скопје.Членови на Противпожарната спасувачка бригада на Република Чешка […]

Вести

Италија донира помош од 200 илјади евра за настраданите во поплавите

Италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка – Генерална дирекција за соработка и развој преку Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвената полумесечина, додели 200 илјади евра, со цел […]

Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ до своите членови: Донирајте за настраданите од поплавените подрачја

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува сите членови да донираат на жиро-сметката која партијата ја отвори за помош на настраданите од поплавените подрачја.Владејачката партија го испрати својот апел преку социјалните мрежи каде е […]

Култура

МНТ ќе ги донира парите од претставите за настраданите во поплавите

НУ Македонски народен театар се приклучува кон хуманитарната акција за помош на поплавените и настраданите од невремето кое го зафати скопскиот регион.Сите приходи од претставите кои ќе бидат одиграни во […]

Издвојуваме

ОКТА се приклучи на акцијата за помош на настраданото население од поплавите

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата којашто интензивно работи на санирање на штетите од поплавата.Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена […]

Вести

И пензионерите донираат за поплавените

Сојузот на здружение на пензионери на РМ изрази сочувство за семејствата на настраданите од невремето во Скопје.Како што велат традиционално се вклучуваат во акциите за помош, овој пат велешкиот огранок […]

Вести

Македонска пошта донираше средства за настраданите подрачја

Хуманитарна помош наменета за настраданите подрачја Сингелиќ, Страчинци и Стајковци денеска донираше Македонска пошта.Помошта која се состои од прехранбени продукти и средства за лична хигиена е предадена во центрите за […]