Ознака: играчки

Занимливости

Играчки што треба да ги исфрлите од детската соба

Во детската соба, вообичаено, има многу играчки… Сепак, педијатрите посочуваат повеќе работи што родителите треба да ги исфрлат оттаму, заради безбедноста на малечките. Петмина педијатри ги споделуваат своите совети на […]

Живот

Играчките за деца најчесто пријавувани како опасен производ на европскиот пазар

Европската комисија денеска го презентираше извештајот за заштита на безбедноста на потрошувачите и производите на европскиот внатрешен пазар, земјите на ЕУ генерално бележат напредок во надзорот и реактивноста. Според податоците […]

Живот

Сакате да ги направите среќни, а им нанесувате штета: Родители, не им купувајте многу играчки на децата!

Во едно истражување на американскиот универзитет во Толедо истражувачите заклучија дека изобилството играчки го намалува квалитетот на игра и дека помалку играчки се покорисни за детето. Кога се претрупани, не […]

Занимливости

Вакви играчки не им купувајте на дечињата, содржат опасни бактерии

Одамна швајцарски и американски научници утврдија дека детските гумени играчки со кои се бањаат се полни со различни бактерии. Научниците биле изненадени дека во такви играчки пронашле и до 75 […]

Живот

На овие дечиња никој не им купил играчки, па си направиле сами: Нивните насмевки ќе ви ги насолзат очите

Вашите деца сигурно имаат брдо играчки, а постојано бараат нешто ново. Без разлика дали им купуваме оригинал Лего или обични коцки, сепак имаат цели кутии со играчки, а на најголемиот […]

Вести

Од продажба повлечени Маша и Фрозен- биле штетни по здравјето на децата

Црногорската компанија „Ковачи“ соопшти дека од своите продавници ги повлекла од продажба куклите Маша, Фрозен и девојката на Фрозен, затоа што содржеле супстанци кои може да им наштетат на здравјето […]

Занимливости

Родители, не им купувајте многу играчки на децата: Тоа негативно им влијае

Во едно неодамнешно истражување на американскиот универзитет во Толедо истражувачите заклучија дека изобилството играчки го намалува квалитетот на игра и дека помалку играчки се покорисни за детето. Кога се претрупани, […]

Вести

Делови од играчки и бисери вадени од дишни патишта на малите деца!

Вистинско чудо е што можат да извадат докторите од дишникот и дишните патишта на децата. За среќа, само мал број од случаите на голтање на мали предмети завршуваат фатално. Телевизија […]