Ознака: интересно

Живот

Три работи кои момчињата веднаш ги забележуваат кај тебе – ова остава најголем впечаток!

Твоите заби Забите ги откриваат нашата возраст, здравје и некои црти на личноста. Ако пиеме многу кафе, пушиме или не одржуваме хигиена, има големи шанси другата личност да го прочита […]

Занимливости

Зошто добро познатите бисквити „Пети бер“ имаат мали дупчиња?

Приказната започнува во 1846 година, кога Жан-Ромејн Лефевре и Полин-Изабел Утиле отвориле слаткарница во Нант. Слаткарницата станала позната под името „Lefevre Utile”. Нивниот син Луис Лефевре Утиле кој го презел […]

Живот

ЗОШТО НЕВЕСТАТА НОСИ БУКЕТ НА СВАДБА?

Дали некогаш сте се запрашале зошто невестата носи букет (бидермаер) додека пристапува кон олтарот? Уште во древна Грција била забележана оваа традиција. Во своите раце невестите носеле букет од лековити […]

Видео Свет

Продавачка нокаутираше полицајка и побегна

Продавачка нокаутираше полицајка и побегна. Предупредување, видеово може да ве вознемири. Продавачка на улица која била фатена дека продава без дозвола, во близина на пазарот во Белград, нокаутираше припадничка на […]