Ознака: кромид

Живот

Плачете додека го сечете кромидот!? – со помош на овој трик ќе ставите крај на тие маки!

Очигледно дека кромидот е единствениот зеленчук кој го растажува човекот. На поголемиот дел од луѓето веднаш им течат солзи од очите откако ќе почнат да го сечкаат кромидот. Научниците со […]

Живот

Научниците убедени – зелката, карфиолот и брокулата го спречуваат ракот на дебело црево

Истражувачите секојдневно ги истражуваат резултатите од различните комбинации на зеленчукот и овошјето настојувајќи да најдат решение за одредени болести. Овој зеленчук не е богат само со диетални влакна кои го […]