Ознака: музика

Живот

Милијарда млади луѓе во опасност да го загубат слухот поради гласна музика

Адолесцентите сакаат да слушаат гласна, па дури и прегласна музика и поради тоа околу една милијарда млади луѓе се во опасност да го загубат слухот, предупреди Светската здравствена организација. СЗО […]

Живот

Музиката на Моцарт им помага на децата со епилепсија?

Децата на возраст од 2 до 18 години кои ја слушале музиката на Моцарт, покажале значајно намалување на епилептичните активности во мозокот, тврди новото истражување. Не е јасно како сонатите […]