Ознака: неработни денови

Македонија

УПОЗ бара 7-часовен работен ден и уште два неработни дена во годината

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на (УПОЗ) ќе поднесе до Владата на Република Македонија иницијатива за воведување на седумчасовен работен ден и прогласување на […]

Македонија

Кои денови и за кого ќе бидат неработни во 2019. година

Во 2019. година македонските граѓани ќе имаат седум продолжени викенди. За разлика од оваа 2018. година која имаше четири продолжени празнични викенди во 2019. година од вкупно 11 неработни денови […]

Живот

Во 2019 година ќе имаме 9 продолжени викенди

Во 2019-та ќе имаме 7 продолжени викенди поради државни празници, односно 9 продолжени викенди заедно со верските празници кои ги празнуваат христијанските верници. Првото патување може да го планирате за […]

Вести

Еве кои денови во октомври се неработни за сите граѓани

Месецов следуваат два неработни денови за сите граѓани на Република Македонија. Согласно Законот за празниците на Република Македонија 11 Октомври (четврток), Денот на народното востание, е неработен ден за сите […]

Вести

Листа со неработни денови во 2019

За сите граѓани на РМ 1 Јануари (вторник), Нова Година 7 јануари (понеделник), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар 29 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според […]

Живот

Вторник неработен ден- следниот празник ни „пропаѓа“

Вторник, 28 август, Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Следниот неработен ден за Денот на независноста, 8 Септември се […]

Вести

Следува неработен ден за сите граѓани

Денот на Републиката, 2 август (четврток) е неработен за сите граѓани во Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани на Република Македонија им го честита Денот […]