Ознака: неработни денови

Вести

Годинава ќе имаме повеќе продолжени викенди, еве кога!

Во новата 2017 година македонските граѓани ќе имаат повеќе продолжени викенди отколку годината што ја испратија. Од вкупно 11 неработни денови за сите граѓани, седум се поврзуваат со викендот, за […]

Вести

Очекувајте многу продолжени викенди: Ова се неработните денови за 2017 година!

Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните денови во следната 2017 година:За сите граѓани на РМ 1 Јануари (недела), Нова Година, односно 2 јануари (понеделник) е неработен […]

Вести

Вторник неработен ден: До крајот на годинава останаа уште два празници

Останаа три неработни денови од кои едниот ќе го искористиме во вторник.Ова се неработните денови: 11 Октомври (вторник) Ден на народното востание 23 Октомври (сабота) Ден на македонската ревулуцинерна борба […]

Вести

Вторник неработен ден – Ова се останатите денови во кои ќе одмориме!

Денеска е неработен ден за Бошњачката заедница во Македонија. Ова се неработните денови кои ни остануваат.Денеска е неработен ден за Бошњачката заедница во Македонија. Ова се неработните денови кои ни […]

Вести

Утре и понеделник се неработни денови

Министерството за труд и социјална политика информира дека четврток, 8 Септември 2016 година е неработен ден за граѓаните на Република Македонија.За граѓаните од муслиманската вероисповед во Република Македонија, неработен ден […]