Ознака: ОКТА

Избор на уредникот

ОКТА прва компанија во државата со CoVid-Shield сертификат

ОКТА прва компанија во државата со CoVid-Shield сертификат ОКТА АД – Скопје ги заврши сите потребни процедури за добивање највисоко ниво CoVid-Shield сертификат за работните простории и инсталацијата во Миладиновци. […]

Вести

ОКТА: Финансиски резултати за првиот квартал од 2020 година

ОКТА: Финансиски резултати за првиот квартал од 2020 година ОКТА ја започна 2020 година со одлични достигнувања на продажните количини на двата пазари на кои делува, но претрпе неповолни ефекти […]

Издвојуваме

Клима уреди и компјутери- донација од ОКТА за Општата болница во Гостивар

Општата болница во Гостивар доби клима уреди и компјутери, донација од компанијата ОКТА. Соодветно на потребите на болницата, опремата e наменета да ги подобри условите за пациентите, како и за вработените, обезбедувајќи средства […]

Издвојуваме

ОКТА и Хеленик Петролеум со стипендии за постдипломски студии во Грција

Двајца студенти од Македонија ќе ја имаат можноста да добијат стипендија за постдипломски студии во Грција. Стипендијата ќе ги покрива трошоците за школарина, како и трошоци за живот во висина […]

Издвојуваме

Кампањата Јас внимавам на ОКТА наградуваше совесни возачи за носење сигурносен појас

Задолжително користење заштитен појас за возачот и сите патници во автомобилот е пораката со која кампањата „Јас внимавам“ повикува на поголема безбедност во сообраќајот. Во вториот месец откако започна, кампањата […]

Издвојуваме

Нови студенти денес ја започнуваат програмата за практиканти во ОКТА

Нови група студенти станаа дел од програмата за практиканти на ОКТА. Програмата ќе трае 3 месеци, период во кој студентите ќе бидат континуирано присутни во работниот процес на ОКТА, со […]

Издвојуваме

ОКТА донира едукативни сообраќајни полигони како дел од кампањата „Јас внимавам“

Во основното училиште Гоце Делчев во Општина Центар е поставен едукативен сообраќаен полигон, донација од компанијата ОКТА, како дел од активностите на кампањата „Јас внимавам“, наменета за подигнување на свеста за […]

Издвојуваме

Висока профитабилност поткрепена со силни перформанси на домашниот и странскиот пазар

Висока профитабилност поткрепена со силни перформанси на домашниот и странскиот пазарПоконкретно, ЕБИТДА во четвртиот квартал од 2016 година го достигна својот врв и изнесува 198 милиони денари, во споредба со […]