Ознака: ООН

Вести

Керим е меѓу првите четворица кандидати за Генерален секретар на ООН

Македонскиот кандидат за функцијата Генерален секретар на ООН Срѓан Керим по завршениот четврти круг гласање е меѓу првите четворица, соопштуваат од неговиот кабинет.Меѓу првите четворица се пласираа Португалецот Антонио Гутјереш, […]

Вести

Керим: Во оваа фаза на изборниот процес во ОН бројот на гласови е релативен

Тактизирањето на одделни земји при изборот на новиот Генерален секретар на Обединетите нации резултира со сериозно поместување во индивидуални случаи како што е падот на словенечкиот кандидат, Данило Турк од […]

Вести

ЕУ, СБ и ООН ќе помагаат во санирање на штетите од поплавите

Европската унија и Светска банка заедно со агенциите на ООН во земјата одговорија на барањето на Владата за помош во справувањето со штетата предизвикана од катастрофалните поплави.Како што се наведува […]

Вести

Срѓан Керим се сретна со претседателот на Сенегал

Кандидатот на Република Македонија за функцијата Генерален секретар на ООН Срѓан Керим се сретна со претседателот на Сенегал Маки Сал.На средбата биле разменети мислења за клучните прашања од агендата на […]