Ознака: работа

Вести

И кога пандемијата ќе заврши 90 отсто од работниците сакаат да работат од дома

Мнозинството работници сакаат во иднина да останат да работат од дома. Девет од десет вработени сакаат да продолжат да работат од дома и по ублажувањето на мерките преземени во врска […]

Вести

Враќањето на работа на „поштедените“ е добра вест за стопанственците, но не и за хронично болните

Одлуката на Владата за враќање на работа на лицата кои поради КОВИД – 19 по разни основи седеа дома, ги израдува работодавците, но не и сите оние кои до сега […]

Вести

Хронично болните до 23 септември треба да добијат потврда од специјалист, Филипче уверува дека нема простор за паника

Скопје, 11 септември 2020 () – Хронично болните имаат рок до 23 септември да посетат специјалист и да добијат потврда со која поради нивната дијагноза и состојба нема да можат […]

Вести

Oд денеска градинките почнуваат со работа

Од денеска во градинките во Македонија ќе бидат згрижени 14.555 деца. Предучилишните установи денеска почнуваат со работа по седум месеци пауза. Работата на градинките ќе се одвива според посебни протоколи […]

Занимливости

Половина од германските работници и по пандемијата сакаат да работат од дома

Повеќето вработени во Германија сакаат да работат од дома и по завршувањето на пандемијата на новиот коронавирус, покажуваат резултатите од анкетата на Универзитетот во Констанц. Истражувачите анкетирале 700 луѓе кои […]