Ознака: Република Македонија

Политички партии

Интересите на СДСМ и Сорос се спротивни од интересите на Република Македонија и македонскиот народ

Интересите на СДСМ/Сорос се спротивни од интересите на Република Македонија и македонскиот народ, велат од ВМРО-ДПМНЕ.Во продолжение следува интегрален текст од соопштението од ВМРО-ДПМНЕ. СДСМ/Сорос го одбраа патот посочен од […]

Вести

Македонија во 1991 година: Судир меѓу визијата за сопствена држава и сомнеж во капацитетот таа да се оствари

Самостојноста  е завршен чин од македонската епопеја, која го изразува македонскиот стремеж за слободна држава, преточен преку жртвата на сите кои се бореа за слободна Македонија. Но не секогаш во […]

Вести

25 години независна Република Македонија

Република Македонија денеска одбележува 25 години од успешно спроведениот референдум на кој македонските граѓани се изјаснија за самостојна и суверена држава.Убедливо мнозинство, над 95 отсто од граѓаните што излегоа на […]

Вести

Актуелните економски политики на Македонија поддржани од меѓународните финансиски институции

Светска банка на Македонија и ги стави на располагање средствата од Проектот за подобрување на општински услуги 2. Ова значи дека Македонија од денеска има пристап до овие средства од […]

Култура

Концерт во Савона по повод 25-годишнината од независноста во Македонија

На 4-ти јуни со почеток од 21 часот во Сикстинската Капела во Савона, во рамките на Меѓународниот фестивал за музика на Савона, ќе се одржи концерт посветен на 25-годишнината на […]